Bine ai venit pe site-ul Emigrant în Germania

Aici găsești informații utile care îți pot face o viață mai ușoară în Germania.


Ultimele articole


9.2 Institutii utile in Germania

Institutii in GermaniaRomânii noi veniți în Germania (dar și cei mai vechi!) întâmpină foarte multe dificultăți când au de rezolvat o problemă sau dacă vor să obțină un drept care li se cuvine neștiind cărei instituții să se adreseze. Legislația germană este foarte complexă și există foarte multe instituții, birouri, oficii, etc. care se ocupă de administrarea acesteia. De aceea pentru cei care au nevoie de ajutor am făcut o mică selecție a celor mai importante instituții de care poți avea nevoie în...

> citește mai departe


5.2 Concediul medical in Germania

Concediul medical in GermaniaDin punctul meu de vedere e preferabil să fii sănătos chiar dacă asta înseamnă că trebuie să mergi zi de zi la serviciu. Sănătos fiind poți face și alte lucruri care îți plac (ca mine de exemplu când scriu acest articol!), dar și cel mai sănătos și puternic dintre noi se poate îmbolnăvi fie doar și de o banală răceală sau o gripă de sezon. De aceea astăzi vorbim despre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi...

> citește mai departe


4.32 Concedierea și demisia in Germania - Kündigung

Concediere in GermaniaUna din problemele des întâlnite cu care se confruntă românii care muncesc în Germania este rezilierea contractului de munca de către angajator - concedierea. În foarte multe cazuri aceasta poate fi nejustificată, eronată sau chiar abuzivă, iar persoana în cauză nu știe ce trebuie făcut în acest caz. De asemenea în cazul rezilierii contractului de muncă de către angajat – demisia apar de multe ori probleme fie legate de...

> citește mai departe


2.7 Cursul de integrare - Integrationkurs

IntegrationkursPrincipala condiție pentru a te putea integra în societatea germană este cunoașterea limbii germane cel puțin la nivel mediu. Ai nevoie de cunoștințe de limba germană în viața de zi cu zi, pentru a putea comunica cu autoritățile, cu centrele de consiliere, cu colegii, să negociezi cu angajatorul salariul și condițiile de muncă și pentru a te proteja de abuzuri și exploatare. Prin absolvirea unui curs întro școală germană autorizată participând la ...

> citește mai departe


 

-

Unfallversicherung

Dacă lucrezi legal în Germania cu contract de muncă, atunci ești asigurat în caz de accident la locul de muncă și în timpul drumului de acasă la servici. Însă accidentele la locul de muncă reprezintă doar aproximativ 25% din totalul accidentelor care au loc în Germania, iar peste 75% din totalul accidentelor au loc în timpul liber: în casă, în timpul activităţilor sportive şi recreative sau în traficul rutier. O asigurare privată de accidente te ajută să compensezi costurile care pot apare după un accident (care provoacă o invaliditate de exemplu) și să-ți menții nivelul standard de viață pentru tine și familia ta.

Pentru cine este utilă Unfallversicherung?

După cum am spus deja majoritatea accidentelor se produc în timpul liber, iar în acest caz, asigurarea de accidente din sistemul public nu are nici o valabilitate. Unfallversicherung este utilă pentru orice persoană cu domiciliul în Germania indiferent dacă este angajat, lucrător independent sau casnic. Lucrătorii independenți (Gewerbe) şi persoanele fără un loc de muncă, suportă în întregime riscul de a suferi un accident, deoarece aceştia nu beneficiază nici măcar în timpul programului de lucru de asigurarea de accidente din sistemul public. Acelaşi lucru este valabil în cazul persoanelor încadrate în muncă cu vârsta înaintată, care au deja restricţii de sănătate. În acest caz, asigurarea de accidente este singura alternativă. Aceasta pune doar puţine întrebări referitoare la examinarea stării de sănătate şi vă apără de urmările financiare ale accidentelor.

 

-

Ce despăgubiri acoperă Unfallversicherung?

Asigurarea privată de accidente oferă protecţie împotriva urmărilor financiare ale unui accident grav, 24 de ore din 24 în Germania și în străinătate. Elementul central al asigurării de accidente este indemnizaţia de invaliditate. Alte tipuri de beneficii:
»  Indemnizația în caz de deces
»  Indemnizația de spitalizare
»  Indemnizația pentru rani foarte grave
»  Indemnizația pentru fracturi:
»  Indemnizația  pentru tratamentul danturii
»  Indemnizația pentr operatii cosmetice (transplant de piele)
»  Costuri pentru servicii de descarcerare și de salvare
»  Pensie de accident pentru invaliditate permanentă
Asigurarea privată de accidente nu oferă protecție în cazul accidentelor provocate intenționat sau a celor produse sub influența alcoolului.

Cine poate fi asigurat în cadrul Unfallversicherung?

Pe lângă titularul poliței de asigurare pot fi coasigurați și membrii familiei:
»  soția/soțul
»  copiii minori
»  copiii majori

Cât costă asigurarea privată de răspundere civilă?

Costul unei polițe de asigurăre privată de accidente poate fi între 20 și 40 de euro pe lună și depinde:
»  de beneficiile alese și de sumele asigurate
»  de numărul persoanelor asigurate – personală, familie cu/fără copii
»  de tipul de muncă prestat: muncă fără efort (lucru de birou, vanzător, frizer, casnic, etc.) sau cu mult efort depus asupra corpului (constructii, fabrici, șofer, etc.)


Pentru cei interesați un top cu articolele cu cele mai multe afisări care reflectă cele mai căutate teme de interes pentru vizitatorii site-ului Emigrant în Germania: