Bine ai venit pe site-ul Emigrant în Germania

Aici găsești informații utile care îți pot face o viață mai ușoară în Germania.

Dacă ai sugestii, reclamații, întrebări, propuneri de colaborare sau dorești mai multe informații legate de un anumit domeniu contactează-ne la adresa romde.eu@gmail.com, înscrie-te în grupul nostru pe Facebook sau folosește formularul de contact. Vom încerca să răspundem tuturor solicitărilor în cel mai scurt timp posibill.

Ultimele articole


9.2 Institutii utile in Germania

Institutii in GermaniaRomânii noi veniți în Germania (dar și cei mai vechi!) întâmpină foarte multe dificultăți când au de rezolvat o problemă sau dacă vor să obțină un drept care li se cuvine neștiind cărei instituții să se adreseze. Legislația germană este foarte complexă și există foarte multe instituții, birouri, oficii, etc. care se ocupă de administrarea acesteia. De aceea pentru cei care au nevoie de ajutor am făcut o mică selecție a celor mai importante instituții de care poți avea nevoie în...

> citește mai departe


8.5 Taxa radio-tv în Germania - Rundfunkbeitrag

taxa radio-tv in GermaniaO locuință – o taxă (eine Wohnung – ein Beitrag), aceasta este regula de bază pentru plata taxei radio-tv – Rundfunkbeitrag în Germania. Taxa radio-tv este obligatorie (cu unele execepții!), iar începând cu aprilie 2015 taxa pentru locuințele private are valoarea de 17,50 euro pe lună indiferent de numărul de televizoare, aparate de radio sau computere care sunt în locuință. Taxa acoperă și aparatele aflate în...

> citește mai departe


2.7 Cursul de integrare - Integrationkurs

IntegrationkursPrincipala condiție pentru a te putea integra în societatea germană este cunoașterea limbii germane cel puțin la nivel mediu. Ai nevoie de cunoștințe de limba germană în viața de zi cu zi, pentru a putea comunica cu autoritățile, cu centrele de consiliere, cu colegii, să negociezi cu angajatorul salariul și condițiile de muncă și pentru a te proteja de abuzuri și exploatare. Prin absolvirea unui curs întro școală germană autorizată participând la ...

> citește mai departe


Alegeri parlamentare 2016În scopul informării asupra organizării şi desfăşurării în străinătate a alegerilor parlamentare de la sfârşitul acestui an, pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe a fost activată secţiunea dedicată ...

Alegeri parlamentare 2016În scopul informării asupra organizării şi desfăşurării în străinătate a alegerilor parlamentare de la sfârşitul acestui an, pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe a fost activată secţiunea dedicată organizării în străinătate a alegerilor parlamentare 2016: „Alegeri parlamentare 2016 – Votul în străinătate”.

Aceasta conţine cele mai importante informaţii referitoare la cadrul legislativ, informaţii utile privind votul în străinătate, în ceea ce priveşte votul prin corespondenţă, despre înregistrarea alegătorilor în Registrul electoral sau despre documentele care atestă reşedinţa în străinătate. Pe pagină poate fi descărcată cererea de înscriere în Registrul electoral și pot fi vizionate două filme cu instrucţiuni tehnice ale votului la secţiile din străinătate și ale votului prin corespondenţă.

Pagina conține de asemenea informaţiile transmise ca parte a campaniei de informare derulată de Ministerul Afacerilor Externe în parteneriat cu Autoritatea Electorală Permanentă:  comunicate, întrebări frecvente, interviuri, foto, video, iar cei care doresc informaţii suplimentare au la dispoziție o adresă de e-mail unde le pot solicita.

Pagina de internet va fi actualizată permanent, pe măsură ce noi informaţii vor fi disponibile.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să se informeze din timp asupra procedurii de vot, pentru a-şi putea exercita dreptul de vot în străinătate în cele mai bune condiţii.

Ministerul Afacerilor Externe încurajează cetăţenii români cu DOMICILIUL sau REŞEDINŢA în străinătate să se înscrie în Registrul Electoral pentru a vota simplu, comod şi sigur, de acasă.

Pagina „Alegeri parlamentare 2016 – Votul în străinătate” poate fi accesată la adresa:
http://www.mae.ro/node/35931

 


Dacă ți-a plăcut acest articol recomandă-l pe Facebook.