-

Inchirierea unei locuinte in Germania

După ce te-ai hotărât ce tip de locuință cauți și ți-ai stabilit bugetul lunar și cel inițial pentru închiriere poți să începi căutarea locuinței. Poți începe prin a întreba rudele, prietenii, colegii de serviciu și chiar angajatorul dacă te pot ajuta cu oferte sau cu sfaturi. Căutarea poate continua online făcând căutări in portalurile cu anunțuri imobiliare din Internet. Poți face căutări introducând în căutare localitatea sau codul poștal – Ort/PLZ, prețul – Preis, suprafața – Wohnfläche/Größe, distanța maximă față de locul ales – Umkreis, numărul de camere – Zimmer și selectând tipul de căutare - închiriere – Wohnung mieten/Mietwohnungen. Fiecare portal oferă posibilitatea de a rafina căutarea în funcție de diverse alte criterii: balcon, etaj, loc de parcare, etc.
Anunțuri cu locuințe de închiriat găsești și în ziarele locale sau pe paginile de Internet ale acestora. Multe din aceste anunțuri nu le găsești în portalurile de imobiliare. Problema cu aceste anunțuri este că folosesc foarte multe prescurtări pe care ai putea să nu le înțelegi. De aceea am făcut pentru voi o selecție a celor mai folosite prescurtări din imobiliare în articolul:
9.6 Abrevieri în anunțurile imobiliare

Dacă bugetul îți permite e bine să contactezi una sau mai multe agenții imobiliare (Makler). Aceștia vor putea rezerva oferte pentru tine și te vor contacta telefonic imediat ce apare o nouă locuință pe piață iar șansele tale de a găsi mai repede o locuință cresc foarte mult. Comisionul pentru o agenție imobiliară are valoarea maximă a două chirii efective plus TVA (2,38 x 1Kaltmiete) și se plătește doar în cazul în care închiriezi o locuință oferită de agenție.
O altă variantă de căutare este să înserezi propriul anunț de căutare a unei locuințe de închiriat în ziarul local sau într-unul din portalurile de anunțuri din internet (Ebay-Kleinanzeigen , Kalaydo). În Internet înserarea unui anunț este de obicei gratuită, trebuind totuși să-ți faci un cont, iar într-un ziar local un anunț imobiliar costă în jur de 10 euro.
Am făcut pentru voi o selecție cu cele mai importante portaluri cu anunțuri imobiliare din Germania:

 • IMMOBILIENSCOUT24 - www.immobilienscout24.de - cel mai mare portal cu oferte imobiliare din Germania cu peste 1,5 milioane de oferte

 • IMMONET - www.immonet.de - unul din liderii de piață cu peste 1,2 milioane de oferte

 • IMMOWELT - www.immowelt.de - al treilea portal ca mărime din Germania

 • KALAYDO - www.kalaydo.de - portal de anunturi diverse online inclusiv oferte imobilare de la persoane private

 • WUNSCHGRUNDSTÜCK - www.wunschgrundstueck.de - oferte imobiliare inclusiv cele de la autoritățile locale

 • OHNE-MAKLER - www.ohne-makler.net - oferte de imobile fără comisioane de intermediere (Provision)

 • WOHNUNG-JETZT - www.wohnung-jetzt.de - portal specializat pe ofertele de închiriere locuințe

 • EBAY-KLEINANZEIGEN - www.ebay-kleinanzeigen.de - portal de anunturi diverse online inclusiv oferte imobilare

 • STUDENTEN-WG - www.studenten-wg.de - portal specializat în oferta de locuințe locuite în comun (Wohngemeinschaft)

 • IMMOWEB - www.immoweb.de - portal de licitații online pentru închirierea și cumpărarea de locuințe

 • IMMOBILO - www.immobilo.de - motor de căutare oferte imobiliare

 

-


Iată și câteva sfaturi practice de care ar trebui să ții cont in căutarea locuinței:

 • Caută informații despre cartierul în care te vei muta - Există în zonă magazine de tip discounter cum ar fi Lidl, Aldi, Rewe, Netto? Dacă ai copii, există gradinițe, școli? Căt de ușor ajungi la serviciu dimineața? Daca nu ai mașină, există U-Bahn, S-Bahn, autobuz, căt de departe e stația?

 • Vei plăti prețul corect? – Verifică în portalurile de imobiliare prețul zonei și compară cu ce chirie va trebui să plătești tu pe lună. Bineințeles că prețul depinde de mărimea apartamentului, de starea în care este, de dotări, dar îți poți face o idee, ca să nu platești mai mult decât face.

 • Daca ai câine sau pisică, asigură-te că gasești un loc care acceptă animale de companie.

 • Parcarea - Un alt aspect important, mai ales în orașele mari. Dacă ai mașina, asigură-te ca ai loc de parcare. Dacă parcarea se face pe stradă, când te intorci de la serviciu îți va fi mai greu să găsești un loc în fiecare zi.


La final îți oferim și câteva exemple de anunțuri imobiliare proprii pe care le poți adapta în funcție de necesitățile tale:

Nettes und ruhiges Paar 31 und 32 sucht dringend eine 2 Zimmer- Wohnung mit EBK in Stuttgart Nord oder Umgebung, bis 600€ Kaltmiete ab 1.Juli. Haben reine Schufa, keine Haustiere, Nichtraucher, beide berufstätig mit unbefristet Vertrag. Tel. 0172 / 9999999

Wir freuen uns auf Rückmeldungen

Pereche drăguță și liniștită de 31 și 32 de ani caută urgent apartament cu 2 camere cu bucătărie mobilată, în Stuttgart Nord sau în împrejurimi, chiria efectivă maximă 600 euro începând cu 1 iulie. Nu avem datorii la bănci, animale de casă, suntem nefumători și suntem angajați cu contracte pe perioadă nedeterminată.

Ne-am bucura de răspunsuri la anunțul nostru

Hallo, ich bin eine junge berufstätige Frau, Nichtraucher und auf der Suche nach einer kleinen Wohnung in Stuttgart Stammheim und Umgebung. Tel. 0172 / 9999999

Wäre für jede Hilfe dankbar!

Bună, sunt o tânără femeie, cu serviciu, nefumătoare și sunt în căutarea unei mici locuințe în Stuttgart Stammheim și împrejurimi.

Aș fi recunoscătoare pentru orice ajutor!

Junges Paar, ohne Tiere, sucht, renovierte 2-3 Zi.-Whg. in Freiburg ab sofort, evtl. EBK. Telefon 01523 / 1111111

Tânără pereche, fără animale de casă, caută locuință de 2-3 camere renovată in Freiburg cu mutare imediată, eventual bucătărie mobilată. Telefon 01523 / 1111111

Berufstätiger Mann sucht 2-Zi.-Whg. in Mannheim und Umgebung, Nähe U- Bahn, ideal mit EBK und Stell-platz. Tel. 0162 / 222222

Bărbat cu serviciu caută locuință cu 2 camere in Mannheim și împrejurimi, stație de U- Bahn în apropiere, ideal ar fi cu bucătărie mobilată și loc de parcare. Tel. 0162 / 222222


Pentru cei interesați un top cu articolele cu cele mai multe afisări care reflectă cele mai căutate teme de interes pentru vizitatorii site-ului Emigrant în Germania: