-

"Info Germania - Ce trebuie să știi!" este o serie de scurte prezentări audio-video în care sunt oferite într-un mod compact informații de bază necesare celor care vor să trăiască și să muncească în Germania.

Cursul de integrare în Germania – Integrationskurs

Principala condiție pentru a te putea integra în societatea germană este cunoașterea limbii germane cel puțin la nivel mediu. Ai nevoie de cunoștințe de limba germană în viața de zi cu zi, pentru a putea comunica cu autoritățile, cu centrele de consiliere, cu colegii, să negociezi cu angajatorul salariul și condițiile de muncă și pentru a te proteja de abuzuri și exploatare. De aceea, astăzi vorbim despre cursul de integrare în Germania – Integrationskurs.

1. De ce Integrationskurs?

Din păcate foarte puțini angajatori acceptă să angajeze persoane care nu știu limba germană și asta doar în joburi prost plătite care nu necesită calificare. Prin absolvirea unui curs întro școală germană autorizată iți poți crește substanțial șansele de a găsi un loc de muncă mai bun sau, pentru cei tineri șansele de a fi acceptat într-un program de formare profesională - Ausbildung.

2. Ce este un curs de integrare?

Cursul de integrare durează aproximativ 6 luni și este compus dintr-un curs de limbă germană cu 600 de ore de predare format din 6 module de la nivelul A1 până la nivelul B1 şi un curs de orientare - Orientierungskurs cu 60 de ore de predare. În cursul de limbă înveți gramatica, vocabularul de bază și forme de exprimare necesare în viața de zi cu zi. Cursul de orientare te informează despre viața în Germania, despre ordinea de drept, cultura şi istoria recentă a ţării.

Infotipp

În cazul în care lucrezi deja și nu poți participa la cursurile de zi, trebuie să știi că majoritatea școlilor oferă și cursuri de seară. În acest caz cursul cursul are o durată mai n mare de aproximativ 9 luni.

3.Cât costă Integrationskurs?

Taxa de participare la un curs de integrare este de 4,40 euro pe ora de curs, dar românii, în calitate de cetățeni europeni au dreptul să solicite reducerea taxei la ...(vezi in clip)

 

Infotipp

Pentru obținerea reducerii trebuie să depui o cerere la biroul regional al Oficiului Federal pentru Migrație şi Refugiați (BAMF). Cererea pentru participarea la un curs o poți solicita direct de la școala la care te vei înscrie care te poate ajuta să o completezi prin biroul social.

4. Examenul de absolvire Integrationskurs

Pe parcursul cursului după fiecare modul se susține un examen intern de evaluare în cadrul școlii pentru care primești certificate corespunzătoare nivelului absolvit. La finalul cursului se susține un examen de absolvire în scris cu durata de ...(vezi in clip)

5. Unde poți face un curs de integrare?

În toate orașele mari și în majoritatea celor mai mici găsești școli populare - Volkshochschule care oferă cursuri de integrare. Pentru a găsi o școală în apropierea locuinței tale ...(vezi in clip)

Infotipp

Cei care beneficiază de ajutoare sociale cum ar fi Hartz IV, Wohngeld sau au venituri foarte mici pot solicita participarea gratuită la un curs de integrare și pot primi și decontarea transportului de acasă la școală. Gratuitatea se obține ...(vezi in clip)

Sper că te-am convins de importanța învățării limbii germane și că acest lucru poate fi un pas important pentru o viață mai bună în Germania. Spor la învățat!

Vocabular german – roman

der Antrag - cerere
die Ausbildung - formare profesională
die Fremdsprache - limbă străină
der Integrationskurs - curs de integrare
der Orientierungskurs - curs de orientare
die Prüfung - examen
der Sprachkurs - curs de limbă
die Sprache - limbă
die Volkshochschule - școală populară
der Wortschatz - vocabular


Abonează-te la canalul Youtube ’’Emigrant in Germania’’ - unde găsești și alte prezentări interesante legate de viața in Germania - la adresa:

» https://www.youtube.com/c/EmigrantinGermaniaPentru cei interesați un top cu articolele cu cele mai multe afisări care reflectă cele mai căutate teme de interes pentru vizitatorii site-ului Emigrant în Germania:


 

Integrationskurs