-

"Info Germania - Ce trebuie să știi!" este o serie de scurte prezentări audio-video în care sunt oferite într-un mod compact informații de bază necesare celor care vor să trăiască și să muncească în Germania. Avem o nouă rubrică ’’Germania în 90 de secunde’’, aici afli într-un mod compact informații utile despre termeni importanți în viața de zi cu zi sau despre instituții germane și problemele pe care le poți rezolva la acestea.

Germania in 90 de secunde - Kindergeld - Alocatia pentru copii - 2021

Alocația pentru copii în Germania - Kindergeld  este de 219 euro pentru primul și al doilea copil, 225 euro pentru al treilea, iar începând cu al patrulea copil 250 de euro. Alocaţia se acordă până la 18 ani, dar poate fi plătită până la 25 de ani dacă copilul urmează o formă de învățământ.
Este de ajuns ca doar unul dintre părinți să aibă domiciliul în Germania (Anmeldung) și să lucreze cu forme legale aici, pentru ca toți copiii acestuia să beneficieze de alocație indiferent dacă au reședința în... vezi in clip!

 

Vocabular german - roman

die Anlage - anexa
die Angabe - informatie
der Anspruch - drept (la ceva)
der Antrag - cerere
der Bescheid - decizie, notificare
die Dienststelle - filiala, oficiu local
Familienkasse - Directia pentru Familie si Copii
das Kind - copil
das Kindergeld - alocatia pentru copii
volljährig - major


Abonează-te la canalul Youtube ’’Emigrant in Germania’’ - unde găsești și alte prezentări interesante legate de viața in Germania - la adresa:

» https://www.youtube.com/c/EmigrantinGermaniaPentru cei interesați un top cu articolele cu cele mai multe afisări care reflectă cele mai căutate teme de interes pentru vizitatorii site-ului Emigrant în Germania:


 

Kindergeld