-

"Info Germania - Ce trebuie să știi!" este o serie de scurte prezentări audio-video în care sunt oferite într-un mod compact informații de bază necesare celor care vor să trăiască și să muncească în Germania. Avem o nouă rubrică ’’Germania în 90 de secunde’’, aici afli într-un mod compact informații utile despre termeni importanți în viața de zi cu zi sau despre instituții germane și problemele pe care le poți rezolva la acestea.

Germania în 90 de secunde - Sozialversicherungsnummer

Sozialversicherungsnummer - numărul de asigurare socială este un număr de identificare unic care îți este alocat odată cu primul tău job din Germania (pentru care plătești taxe și asigurări) după ce te-ai înscris la o casă de asigurări de sănătate. Numărul de asigurare este format din 11 cifre care reprezintă codul asiguratorului, data nașterii, sexul, un cod de verificare și o literă care este inițiala numelui de familie de la naștere. Datele tale sunt transmise către Oficiul German de Pensii - Deutsche Rentenversicherung care îți va aloca ...vezi in clip!

 

Vocabular German - roman

der Ausweis - carte de identitate
die Arbeitslosenversicherung - asigurare de somaj
Deutsche Rentenversicherung - Oficiul German de Pensii
die Krankenkasse - casa de asigurari
die Krankenversicherung - asigurare medicala
die Pflegeversicherung - asigurare de ingrijire
die Rente - pensie
die Rentenversicherung - asigurare de pensie
Sozialversicherungsausweis - card securitate sociala
die Versicherung - asigurare


Abonează-te la canalul Youtube ’’Emigrant in Germania’’ - unde găsești și alte prezentări interesante legate de viața in Germania - la adresa:

» https://www.youtube.com/c/EmigrantinGermaniaPentru cei interesați un top cu articolele cu cele mai multe afisări care reflectă cele mai căutate teme de interes pentru vizitatorii site-ului Emigrant în Germania:


 

Sozialversicherungsnummer