-

"Info Germania - Ce trebuie să știi!" este o serie de scurte prezentări audio-video în care sunt oferite într-un mod compact informații de bază necesare celor care vor să trăiască și să muncească în Germania.

Primaria in Germania - Servicii pentru cetățeni (complet)

Disponibil din 17.12.2019 - 17:00

Dacă nu știai încă, la foarte multe din problemele pe care le ai în Germania poți găsi rezolvarea la birourile și oficiile care se află în primăria localității: Rathaus.

Primăriile germane au o structură foarte bine organizată, și o activitate orientată către membrii comunității oferindu-le acestora diferite servicii gratuite sau în unele cazuri plătite. Funcționarii care lucrează în birourile care au contact cu publicul sunt în general amabili și încearcă să rezolve problemele care apar.

Bürgerbüro – Oficiul pentru cetățeni

Bürgerbüro – Oficiul pentru cetățeni în afară de înregistrarea domiciliului oferă multe alte servicii printre care: eliberarea cazierului judiciar Führungszeugnis sau la schimbarea adresei eliberarea unui nou certificat de înmatriculare auto – Fahrzeugschein.

Infotipp

Dacă ai nevoie, la Bürgerbüro poți face copii legalizate după documente originale la prețuri modice. Nu e nevoie să mergi la un notar, care e foarte scump.

 

Standesamt  - Oficiul Stării Civile

La Standesamt  - Oficiul Stării Civile se face înregistrarea nașterilor și se eliberează certificatele de naștere. Tot aici se oficiază căsătoria și se eliberează certificatul de căsătorie. Și înregistrarea deceselor se face tot la Standesamt care eliberează certificatul de deces.

Wohngeldstelle  - Biroul pentru ajutorul social pentru locuință

La Wohngeldstelle  - Biroul pentru ajutorul social pentru locuință, familiile cu venituri mici pot solicita ajutorul pentru chirie - Wohngeld. Aici poți face cererea pentru și primi consiliere. Condițiile exacte de acordare diferă de la localitate la alta și depind de venituri și de mărimea chiriei.

Gewerbeamt - Biroul pentru înregistrarea activităților independente

La Gewerbeamt - Biroul pentru înregistrarea activităților independente poți obține autorizația pentru o activitate ca mic intreprinzător (echivalentul persoanei fizice autorizate din Romania). Înregistrarea se numește Gewerbeanmeldung și costă între 30 și 60 de euro.

Alte servicii oferite de primărie

De asemenea la primărie poți găsi formularele pentru declarația de impozit sau cererea pentru alocația pentru copii și poți solicita autorizații pentru locuri de parcare, de pescuit sau pentru animale de companie.


Abonează-te la canalul Youtube ’’Emigrant in Germania’’ - unde găsești și alte prezentări interesante legate de viața in Germania - la adresa:

» https://www.youtube.com/c/EmigrantinGermaniaPentru cei interesați un top cu articolele cu cele mai multe afisări care reflectă cele mai căutate teme de interes pentru vizitatorii site-ului Emigrant în Germania:


 

Primaria in Germania - Servicii pentru cetățeni (complet)