-

"Info Germania - Ce trebuie să știi!" este o serie de scurte prezentări audio-video în care sunt oferite într-un mod compact informații de bază necesare celor care vor să trăiască și să muncească în Germania.

Primaria - Rathaus - Servicii pentru cetățeni

Primăriile germane au o structură foarte bine organizată, și o activitate orientată către membrii comunității oferindu-le acestora diferite servicii gratuite sau în unele cazuri plătite. Funcționarii care lucrează în birourile care au contact cu publicul sunt în general amabili și încearcă să rezolve problemele care apar.

Bürgerbüro – Oficiul pentru cetățeni

Bürgerbüro – Oficiul pentru cetățeni în afară de înregistrarea domiciliului oferă multe alte servicii printre care: eliberarea cazierului judiciar Führungszeugnis sau eliberarea unui nou certificat de înmatriculare auto – Fahrzeugschein la schimbarea adresei.

Infotipp

Dacă ai nevoie, la Bürgerbüro poți face copii legalizate după documente originale la prețuri modice. Nu e nevoie să mergi la un notar, care e foarte scump.

 

Standesamt  - Oficiul Stării Civile

La Standesamt  - Oficiul Stării Civile se face înregistrarea nașterilor și se eliberează certificatele de naștere. Tot aici se oficiază căsătoria și se eliberează certificatul de căsătorie. Înregistrarea deceselor se face tot la Standesamt care eliberează certificatul de deces.

Alte servicii oferite de primărie

De asemenea la primărie poți găsi formularele pentru declarația de impozit sau cererea pentru alocația pentru copii și poți solicita autorizații pentru locuri de parcare, de pescuit sau pentru animale de companie.


Abonează-te la canalul Youtube ’’Emigrant in Germania’’ - unde găsești și alte prezentări interesante legate de viața in Germania - la adresa:

» https://www.youtube.com/c/EmigrantinGermaniaPentru cei interesați un top cu articolele cu cele mai multe afisări care reflectă cele mai căutate teme de interes pentru vizitatorii site-ului Emigrant în Germania:


 

Primaria - Rathaus - Servicii pentru cetateni