-

"Info Germania - Ce trebuie să știi!" este o serie de scurte prezentări audio-video în care sunt oferite într-un mod compact informații de bază necesare celor care vor să trăiască și să muncească în Germania.

Info Germania - Înregistrarea domiciliului în Germania - Anmeldung

Înregistrarea

Înregistrarea la biroul pentru evidența populației – Bürgerbüro este obligatorie după ce te-ai mutat în noua locuință. Bürgerbüro se află de obicei în cadrul primăriei – Rathaus, iar înregistrarea trebuie făcută în termen de 2 săptămâni de la mutarea la noua adresă. Fiecare birou îți pune la dispoziție formularele necesare la sediu, iar unele primării le oferă și online.

Documente necesare la înregistrare

Documentele necesare sunt: » formularul de înregistrare – Anmeldeformular » formularul de confirmare de la proprietar – Wohnungsgeberbestätigung. » actele de identitate ale persoanelor care se înregistrează. » certificatele de naștere pentru copiii care încă nu au un act de identitate. » certificatul de căsătorie – dacă e cazul

 

Cum afli unde trebuie să te înregistrezi?

Pentru a afla adresa biroului de care aparții, caută pe Google: "Bürgerbüro" + "localitatea ta / cod poștal", de exemplu " Bürgerbüro Stuttgart" sau " Bürgerbüro 70174". Apoi poți alege biroul care este cel mai aproape de noua ta adresă, poți vedea care este programul cu publicul - Öffnungszeiten și dacă ai nevoie de o programare.

Infotipp

Atenție la impozitul pentru biserică! În formular de înregistrare se marchează rubrica Religion - religie cu o linie dacă nu vrei să plătești acest impozit.

Confirmarea înregistrării

La final vei primi un document de confirmare a înregistrării - Meldebestätigung care atestă domiciliul tău în Germania, de care ai nevoie în foarte multe cazuri, de exemplu pentru a deschide un cont bancar, pentru cumpărături în rate, pentru a încheia abonamente la Internet și telefonie sau înscrierea copiilor la școală.


Abonează-te la canalul Youtube ’’Emigrant in Germania’’ - unde găsești și alte prezentări interesante legate de viața in Germania - la adresa:

» https://www.youtube.com/c/EmigrantinGermania


Pentru cei interesați un top cu articolele cu cele mai multe afisări care reflectă cele mai căutate teme de interes pentru vizitatorii site-ului Emigrant în Germania:


 

 Inregistrarea domiciliului în Germania - Anmeldung