-

Unfallversicherung

Dacă lucrezi legal în Germania cu contract de muncă, atunci ești asigurat în caz de accident la locul de muncă și în timpul drumului de acasă la servici. Însă accidentele la locul de muncă reprezintă doar aproximativ 25% din totalul accidentelor care au loc în Germania, iar peste 75% din totalul accidentelor au loc în timpul liber: în casă, în timpul activităţilor sportive şi recreative sau în traficul rutier. O asigurare privată de accidente te ajută să compensezi costurile care pot apare după un accident (care provoacă o invaliditate de exemplu) și să-ți menții nivelul standard de viață pentru tine și familia ta.

Pentru cine este utilă Unfallversicherung?

După cum am spus deja majoritatea accidentelor se produc în timpul liber, iar în acest caz, asigurarea de accidente din sistemul public nu are nici o valabilitate. Unfallversicherung este utilă pentru orice persoană cu domiciliul în Germania indiferent dacă este angajat, lucrător independent sau casnic. Lucrătorii independenți (Gewerbe) şi persoanele fără un loc de muncă, suportă în întregime riscul de a suferi un accident, deoarece aceştia nu beneficiază nici măcar în timpul programului de lucru de asigurarea de accidente din sistemul public. Acelaşi lucru este valabil în cazul persoanelor încadrate în muncă cu vârsta înaintată, care au deja restricţii de sănătate. În acest caz, asigurarea de accidente este singura alternativă. Aceasta pune doar puţine întrebări referitoare la examinarea stării de sănătate şi vă apără de urmările financiare ale accidentelor.

 

-

Ce despăgubiri acoperă Unfallversicherung?

Asigurarea privată de accidente oferă protecţie împotriva urmărilor financiare ale unui accident grav, 24 de ore din 24 în Germania și în străinătate. Elementul central al asigurării de accidente este indemnizaţia de invaliditate. Alte tipuri de beneficii:
»  Indemnizația în caz de deces
»  Indemnizația de spitalizare
»  Indemnizația pentru rani foarte grave
»  Indemnizația pentru fracturi:
»  Indemnizația  pentru tratamentul danturii
»  Indemnizația pentr operatii cosmetice (transplant de piele)
»  Costuri pentru servicii de descarcerare și de salvare
»  Pensie de accident pentru invaliditate permanentă
Asigurarea privată de accidente nu oferă protecție în cazul accidentelor provocate intenționat sau a celor produse sub influența alcoolului.

Cine poate fi asigurat în cadrul Unfallversicherung?

Pe lângă titularul poliței de asigurare pot fi coasigurați și membrii familiei:
»  soția/soțul
»  copiii minori
»  copiii majori

Cât costă asigurarea privată de răspundere civilă?

Costul unei polițe de asigurăre privată de accidente poate fi între 20 și 40 de euro pe lună și depinde:
»  de beneficiile alese și de sumele asigurate
»  de numărul persoanelor asigurate – personală, familie cu/fără copii
»  de tipul de muncă prestat: muncă fără efort (lucru de birou, vanzător, frizer, casnic, etc.) sau cu mult efort depus asupra corpului (constructii, fabrici, șofer, etc.)


Pentru cei interesați un top cu articolele cu cele mai multe afisări care reflectă cele mai căutate teme de interes pentru vizitatorii site-ului Emigrant în Germania: