"Info Germania - Ce trebuie să știi!" este o serie de scurte prezentări audio-video în care sunt oferite într-un mod compact informații de bază necesare celor care vor să trăiască și să muncească în Germania.

Info Germania - Minijob in Germania

Minijob în Germania - Salariu fără impozit!

Contractul de muncă ca Minijob este un contract special care presupune o angajare cu timp redus de lucru - geringfügige Beschäftigung. Acest tip de contract este foarte frecvent folosit de angajații germani pentru obținerea de venituri suplimentare și se face de obicei pentru un al doilea job pe lângă cel principal - Nebenjob.

Venitul maxim pentru acest tip de job este de 450 € pe lună (5400 €/an), iar angajatul nu trebuie să plătească pentru aceste venituri suplimentare impozit pe salariu, asigurările sociale fiind deja plătite la jobul principal. Angajatorul trebuie să anunțe jobul la centrala pentru Minijob-uri - Minijob-Zentrale și va plăti paușal asigurări sociale pentru angajat.

Pentru a lucra cu Minijob trebuie îndeplinite următoarele condiții:
» În mod normal, totalul orelor lucrate în cele 2 joburi, principal și secundar nu trebuie să depășească 48 de ore pe săptămână.
» Pot fi exercitate mai multe minijob-uri în același timp cu respectarea venitului maxim (450 de euro pe luna pentru toate minijoburile) și a numărului de ore maxim (48).

 

» În cazul în care se depășește venitul maxim de 450 € pe lună, se va plăti impozit și pe salariul de la Minijob.
» Se poate exercita un Minijob și fără a avea un job principal. În acest caz plata asigurării  obligatorii de sănătate se va face de către angajat.

Infotipp
Atenție! Pentru a exercita un Minijob ai nevoie de acordul angajatorului principal. Fără acest acord, angajatorul te poate concedia fără preaviz - fristlose Kündigung.

Internet Tipp
Locuri de muncă ca Minijob găsești pe Internet la următoarele adrese:
www.minijob-anzeigen.de
www.haushaltsjob-boerse.de
www.minijobs.info


Abonează-te la canalul Youtube ’’Emigrant in Germania’’ - unde găsești și alte prezentări interesante legate de viața in Germania - la adresa:

» https://www.youtube.com/c/EmigrantinGermania 

Minijob in Germania